Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn zeer bepalend zijn voor de sfeer in uw huis, horeca of andere gelegenheid. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken uit de zeer brede collectie stoffen die wij u in onze winkel in Eindhoven aanbieden. 

Gordijnen kleden je woning aan

Ze kunnen van veel invloed zijn op de sfeer in uw huis of ander vertrek. Met een goede keuze van gordijnen kunt u een vertrek een eigen uitstraling, stijl en sfeer geven. Er zijn meer goede redenen om gordijnen te nemen. Ze zijn geluiddempend, privacyverhogend en werken bovendien energiebesparend. Ook voor het slaapkamervertrek spelen ze een belangrijke rol voor een goede nachtrust.

Gordijnstoffen van hoge kwaliteit

We hebben prachtige stoffen van natuurlijke materialen zoals linnen, zijde, katoen, viscose, etc.. Voor advies over overgordijnen, inbetween gordijnen of vitrage bent u bij Ralph Verstappen op het juiste adres. Zo zijn er ook verschillende type gordijnen, zoals:

  • Vouwgordijnen
  • Standaard gordijn met een enkele of dubbele plooi
  • Gordijnen met inslagringen/zeilringen
  • Wave gordijnen
  • Paneel gordijnen

Om er zeker van te zijn dat de gordijnen prachtig komen te hangen worden deze door ons vakkundig opgemeten, geconfectioneerd en gemonteerd.

Bepaal uw stofkeuze

Welke stof is voor u de beste keus? U heeft de keuze uit transparante, semi-transparante (lichtdoorlatend), Dimout en verduisterende stoffen. Wat u ook kiest, ons atelier kan de gehele collectie van de perfecte voering voorzien met een Molton-, Basic- of een volledig Blackoutvoering. Dankzij de voering zullen uw gordijnen nog beter warmte en geluid isoleren en de akoestiek in uw interieur veel aangenamer maken.

Keuze in confectie

Wilt u graag nieuwe gordijnen voor in uw interieur? We bieden een breed scala aan confectiemogelijkheden. Zo is er de enkele plooi die een mooie strakke basis biedt, met deze enkele retourplooi realiseert u een modern en strak mooi vallend gordijn. De dubbele plooi, of dubbele retourplooi, geeft een iets royale look terwijl de Tri-plooi een meer klassieke uitstraling maakt. Een stoer of landelijk uiterlijk bereikt u met een ingeslagen ring en wie de echte designlook wenst, kiest voor de Wave-confectie. Al deze varianten in confectie worden vakkundig voor u verwerkt in de gordijnen uit onze collectie.

Linnen en linnenlook

Linnen is niet meer weg te denken in het interieur; van 100% linnen tot linnenlook. In de Toppoint-collectie vindt u natuurlijk alleen linnen van de hoogste kwaliteit. Het linnen in onze gordijncollectie is voorgewassen of bestaat uit “intiem gemengde garens”. Zo weet u zeker dat u zorgeloos kunt genieten van de charme van uw linnen gordijnen. Bij uw lokale Toppoint dealer kunt u de linnen gordijnen en de vele kleuren uitgebreid bekijken.

Juiste akoestiek

De meest verkochte vloeren tegenwoordig zijn harde vloeren zoals hout of tegels. Daarbij zijn de muren en plafonds ook hard waardoor de ruimte vaak een klankkast wordt. Gordijnen zijn dan de ideale oplossing; ze verfraaien niet alleen uw interieur, ze zorgen ook voor de juiste akoestiek. Gordijnen brengen namelijk het geluid in een ruimte meer in balans. Vanzelfsprekend wordt dit effect versterkt als u voor gevoerde gordijnen kiest.

De vele voordelen van overgordijnen

Overgordijnen passen in elke ruimte en zijn op ieders smaak en interieur aan te passen. Naast hun warme en elegante uitstraling zijn ze ook praktisch. Zo zijn ze erg functioneel in het reguleren van de temperatuur, bieden ze privacy in de avonden en werken ze geluiddempend wat erg prettig is voor de akoestiek in huis.

Voor privacy en nachtrust

Niet alle overgordijnen zijn verduisterend van zichzelf, al is de dikke stof vaak al wel ideaal om privacy te garanderen. Laat de stof van uw voorkeur teveel licht door, bijvoorbeeld in de slaapkamer? Dan hoeft dat geen probleem te zijn. Het overgordijn kan gewoon gevoerd worden met een verduisterende stof. Daarnaast is een overgordijn ook bij uitstek een perfecte keuze om elke ruimte te isoleren tegen de warmte. Zo geniet je in de zomer van een koel huis terwijl de ruimtes in de winter lekker warm blijven.

Ophangsystemen

Wij kunnen verschillende soorten gordijnen (overgordijnen, in between gordijn of vitrage gordijnen) voor u maken met een enkele of een dubbele plooi. Bovendien kunt u kiezen uit diverse ophangsystemen zoals G-rails, roeden met ringen en rail-roedes. Ook kunnen zeilringen/inslagringen worden aangebracht. Zo kunt u na deskundig overleg de confectie zelf bepalen.

Contact

Maak een afspraak in on onze sfeerkamer voor persoonlijk advies die aansluit op uw situatie. Neem gerust vrijblijvend contact op. We staan u graag te woord.

Gordijnen header